Камион със зърно се е преобърнал на магистрала "Тракия", като товарът е изсипан по пътното платно, съобщиха за Dir.bg от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Сигналът за инцидента, който е станал в района на 79-ия километър в посока Бургас, е подаден около 19 часа. 

По първоначална информация шофьорът на тежкотоварния автомобил не е пострадал сериозно, но зърното е разпиляно по всички ленти. На място са изпратени екипи на Пътна полиция, които регулират движението, но то е възможно с много ниска скорост само в аварийната лента. 

Задръстването вече е километрично, а нормалният трафик не се очаква да бъде възстановен скоро, тъй като се очаква пристигането на място на тежка техника. По думите на говорителя на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов първо багер трябва да събере разсипаното зърно, а след това пътното платно да бъде освободено и от камиона.

Това е поредният тежък инцидент на магистрала "Тракия" през последните дни. Вчера в района на Карнобат камион, натоварен със скрап, спука гума, след което помете мантинелите, влезе в платното за насрещно движение, където удари три коли и се преобърна. Пострадаха четирима души, а магистралата остана затворена в продължение на над 14 часа.

Оказа се, че тежкотоварният автомобил, който е на фирмата на ямболския бизнесмен Динко Вълев, се е движил с износени гуми, без валиден годишен технически преглед. Освен това превозвачът не е включил камиона в притежавания от фирмата си "Бозав" ЕООД лиценз, което съгласно законодателството се класифицира като нерегламентиран превоз. 

Заради множеството нарушения от Министерството на транспорта разпореди пълна проверка на фирмата на Вълев, станал известен като Ловеца на мигранти, както и на компанията, която му е продала преди месеци катастрофиралия вчера камион.