Унгарските власти извадиха едно тяло от водите на Дунава на 100 километра от Будапеща, надолу по течението на реката. Това съобщи пред репортери в унгарската столица военният аташе в посолството на Южна Корея Шун Кюнсон, предаде Ройтерс.

Преди това говорител на полицията също каза, че едно тяло е било намерено в реката близо до село Харта, област Бач Кишкун, но още не е приключил процесът по идентифицирането му.

Вижте снимки >>

Водолази и други специалисти, включително командировани от Сеул, продължават да издирват жертви от потъналото преди пет дни в Будапеща корабче с 33 южнокорейски туристи и двама души екипаж. След сблъсък с по-голям плавателен съд в сряда вечерта корабчето потъна само за 7 секунди. Седем човека се удавиха, седем бяха спасени, а 21 изчезнаха безследно.

От унгарският център за борба с тероризма съобщиха, че потъналото корабче се намира на девет метра дълбочина при "нулева видимост" на водата, допълни ДПА. Въпреки това издирвателните екипи и днес продължават работа в реката, чието течение вече е по-слабо. То обаче все още е прекалено силно и нивото на реката е прекалено високо, за да може шлеп с достатъчно голям кран да премине под будапещенските мостове и да стигне до мястото на катастрофата.