Откриха сирийчето, което изчезна в село Болярино тази сутрин. Сигналът за момичето е подаден от майката към 12 часа, цели пет часа след като е било видяно за последно.

12-годишното дете е открито в къща, завързано с бинтове, в шок и със следи от насилие, но вън от опасност за живот. Една от версиите на разследването е отвличане, предаде БНТ.

Линейка е взела момичето и го е откарала за преглед в болница. Бащата на детето заяви на български: "Тя е добре". Периметърът около една от къщите в близост до дома на семейството е отцепен.

Цялата полиция на РУ Раковски, криминалисти от Пловдив и София, както и жандармеристи бяха ангажирани в издирването на детето. Проверяваха всяка къща в селото, както и околностите му - гори, кариери, канавки. Включени бяха и следови кучета.

Детето и неговото семейство са със статут на временно пребиваващи у нас.

Семейството живее от юни месец в Болярино, регистрирани са, имат шест деца, едно от които е на годинка. Майката гледа децата, а бащата работи като строител в София, каза кметският наместник Стефка Милиева, цитирана от БНР.  Живеели в къща, която била собственост на чужда фирма.

"Кротки хора са, не са създава ли проблеми. Днес по обяд се обадиха, че едното дете е изчезнало", допълни Милиева.

Децата не посещават училище, защото не знаят български език, а изчезналото момиче е излизало от вкъщи най-рядко, казват местните хора. 

Полицейското присъствие в селото ще остане засилено през цялата нощ.