Петнадесетгодишното момче, което беше пометено от лека кола на главната улица в пазарджишкото село Братаница на 1 октомври, е починало, съобщи изпълнителният директор на Областната болница д-р Васил Вълчев. Борбата за спасяването на момчето е продължила близо 2 седмици, но то е имало много тежка черепно-мозъчна травма. Изпаднало е в мозъчна смърт, а скоро след това е издъхнало.

Тийнейджърът беше ударен при опит да пресече улицата от преминаващ автомобил "Форд", шофиран от 26-годишен водач от съседното село Ветрен дол. Инцидентът е станал около 20,00 часа вечерта. Тестове с дрегери на място показаха, че шофьорът не е бил под въздействие на алкохол или дрога.

Пострадалото дете беше закарано в критично състояние с опасност за живота в болницата.

След смъртта му е назначена съдебно-медицинска експертиза, която да отговори дали фаталният край има връзка с пътното произшествие. Ако това се докаже, делото ще бъде предадено на Окръжната прокуратура. До момента водачът е на свобода.

Трагичният инцидент за пореден път предизвика напрежение сред хората в Братаница, за които точно този участък от главната е болна тема, коментира "Марица". Преди входа на селото има остър завой, който пречи на видимостта и на влизащите, и на излизащите от селото. Мнозина не успяват да вземат завоя и на мястото са ставали десетки инциденти. Пресичането на пешеходци въпреки пътеката, която им дава предимство и ограничителните знаци винаги е с риск за живота. Цели ТИР-ове са връхлитали в двора на къщата на ъгъла, бутайки оградата й, с всички рискове някой от обитателите на дома да пострада.

Миналата година точно на Кръстовден лек автомобил се забил в магазин на същия този завой. От сблъсъка търговският обект пламнал и изгорял. И до момента не е възстановен.

Местните хора отдавна настояват пътят да бъде обезопасен. Тъй като той е републикански, води до Велинград, по него се минава за Гърция, досега отговорните институции са отказвали да изградят легнали полицаи. Жители на селото смятат, че проблемът може да се реши и с камери, а доказаните от тях нарушения да бъдат наказвани със сериозни санкции.

След инцидента беше инициирана подписка. До момента обаче тя не е внесена в институциите, показа проверка на медията.