След 10-дневна борба за живот в плевенската болница снощи е издъхнала 11-годишната Сара, която бе блъсната от шофьор на джип, съобщиха близки на момичето.

Катастрофата стана на 2 октомври в белослатинското село Търнак. Тогава 59-годишният Веселин Ранков помете детето на изхода на селото с джипа си "Нисан". На другия ден полицията официално потвърди, че дрегерът е отчел 1.48 промила алкохол в издишания въздух на шофьора.

Пострадалото момиче бе транспортирано и настанено в Университетската болница в Плевен в кома с тежка черепно-мозъчна травма и контузия на белия дроб. Още при приемането й лекарите съобщиха, че има едва 20% шанс малката Сара да оцелее. Въпреки усилията на медиците, снощи момиченцето е издъхнало.

Водачът бе задържан, но престоя в ареста по-малко от 24 часа, което разгневи хората и те блокираха пътя, минаващ през селото им. Заради съмнения, че случаят ще бъде "смачкан" главният прокурор Сотир Цацаров изпрати следователи от София. Преди да пристигнат те обаче тежка строителна техника мина през мястото на катастрофата и заличи следите.

Днес близки и роднини на момиченцето ще поднесат цветя на мястото на удара.