Шофьор кара със 120 км/ч в насрещното на магистрала "Хемус". Кадрите бяха публикувани вчера във Фейсбук групата "Виждам те КАТ-Варна". Засенети са на автомагистралата в района на Варна в посока към морската ни столица в неделя на обяд.

На клиповете се вижда как сив автомобил се движи с опасно висока скорост в насрещното платно и създава предпоставка за тежък инцидент.

"Карахме със 120 км/ч и автомобилът ни изпревари, намаляваха на разклони, на влизане в населени места", разказва пред NOVA Ценка Желева, която заедно със съпруга си неколкократно е сигнализирала 112 за опасното шофиране. Първоначално те не виждали регистрационните номера на автомобила именно заради това увеличили скоростта, но колата непрекъснато ги изпреварвала.

След подадения сигнал два патрулни екипа са били изпратени към магистралния участък.

"Информацията, подадена на 112, е била достатъчно изчерпателна. Установен е собственикът, който е посочил лицето, извършило нарушението. Той е на 56 години и е родом от Разград", заяви Петко Камбуров, началник на "Пътна полиция" - Варна.

Колата е собственост на жена от Разград, но в конкретния случай е карана от свекър й, с който се прибирали към Разград.

Мъжът е обяснил, че е спрял в лентата за принудително спиране поради физиологични нужди, като на по-късен етап установил, че на мястото е забравил багаж с документи и парична сума.

"Това е довело до безрасъдното поведение на водача", допълни Камбуров.

Мъжът е карал по аварийната лента над 10 километра.

За подобно провинение законът предвижда 1000 глоба и 3 месеца лишаване от право за управление на МПС.