Христо Николов от Младежката организация на ГЕРБ в Ловеч е един от тримата загинали в снощната катастрофа на пътя между Ловеч и Плевен.

За смъртта на Николов съобщиха от партия ГЕРБ на своята Facebook страница.

"При тежък пътен инцидент снощи е загинал нашият скъп приятел и колега Христо Николов от МГЕРБ Ловеч. Няма място за думи, само неизмерима печал", написаха колегите му от ГЕРБ България този следобед.

Същото написа и депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев, а колегата му и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков сподели:

"Още не мога да повярвам! Почивай в мир, Ице! Никога няма да те забравим".

За катастрофата с трима загинали и двама пострадали съобщи Окръжната прокуратура в Ловеч, която ръководи разследване по досъдебно производство.

По първоначални данни до инцидента се е стигнало след като 22-годишен шофьор на лек автомобил "Ауди", пътуващ към Ловеч, е изгубил контрол над колата в дясна крива на мокрия път. Автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движение, където е последвал челен удар в лек автомобил "Фиат", управляван от 32-годишен мъж от Плевен.

На място са загинали водачът на "Фиат"-а и двама пътници от "Ауди"-то - мъж на 32 години и жена на 21 години. Шофьорът на аудито и 20-годишната му спътничка са настанени в болница в тежко състояние.