Само няколко дни, след като градски автобус блъсна майка с количка в Пловдив, тази вечер стана подобен инцидент. Катастрофата се случи дори в същия квартал.

80-годишна жена е блъсната от рейс около 18.50 часа на улица "Съединение" в жк "Тракия", съобщиха от полицията. По първоначални данни възрастната пешеходка е пресякла неправилно пътното платно.

При спирането на автобуса са пострадали и две пътнички, пътували в него. Трите жени са откарани в болница. Ударената е с мозъчно сътресение и е хоспитализирана, но е без опасност за живота, съобщиха пред "Фокус" от пресцентъра на УМБАЛ "Св. Георги". На другите две е оказана помощ в Спешното отделение, но се е наложило да бъдат оставени за лечение.  

Шофьорът е тестван за алкохол, но резултатите са отрицателни.

Минути по-късно, при подобни обстоятелства, 63-годишна пешеходка е била блъсната от лек автомобил "Мерцедес" на бул. "Марица". И тя е в болница. Отрицателна е алкохолната проба на водача, уточниха от Областната дирекция на МВР. 

В същото време, жената, която беше ударена от автобус, остава в тежко състояние. Тя спаси бебето си, но пострада сериозно.