Взрив е избухнал на пешеходна улица в Лион, съобщават световните агенции. Към момента властите подават данни за над 10 ранени, предават АФП и БТА.

Полицията е блокирала района на инцидента, където медици оказват помощ на ранените. Смята се, че двама от тях са сериозно наранени.

"При първоначален оглед и установено, че взривът е бил направен, за да нанася щети, защото е бил пълен с пирони, винтове и болтове", съобщава LyonMag.

Камел Амероуч, шеф на регионалната администрация по връзки с медиите, каза пред "Асошиейтед прес", че причината взрива все още не е веднага известна. Амероуч добави, че пострадалите основно имат наранявания по краката. Той каза още, че експлозията е станала пред магазин на веригата за хлебни изделия Brioche Doree.

Френският президент Еманюел Макрон заяви в интервю, излъчвано пряко в канал на "Ютюб", че става дума за "нападение". Той каза, че мисли за ранените и за техните семейства.

От полицията обявиха, че човек с колело е оставил пакета пред магазина, след което се отдалечил бързо.    

"Насочваме се действително към версията за заложено взривно устройство", заяви за АФП говорителка на прокуратурата, потвърждавайки информации в местни медии.