14-годишно момиче починало на път за болницата, след като бе блъснато от джип със софийска регистрация на столичния бул. "Никола Вапцаров" в района след кръстовището с ул. "Атанас Дуков", посока към Телевизионната кула.

Вижте снимки >>

Инцидентът стана около 19.40 часа в петък в района след кръстовището в платното в посока към "Цариградско шосе". По първоначални данни, колата е ударила две момичета, пресичали булеварда в участък, обозначен със светофарна уредба. Пострадалите незабавно са откарани за оказване на медицинска помощ, но на път към болницата едното дете е починало. Другото момиче - на 15 години, е откарано в "Пирогов" с животозастрашаваща травма на крака.

Автомобилът и шофьорът са останали на място. Направената проба с дрегер е отрицателна.

Джипът се е движил в най-лявото платно на булеварда. В него са пътували баща и син. Децата са минали през необезопасен процеп и са излезли на булеварда, твърди шофьорът. Според него светофарът е сигнализирал зелено за преминаващите автомобилното движение, а колата му се е движела с не повече от 50-60 километра в час. Когато видял, че момичетата са паднали спрял и се обадил на телефон 112.  Направената проба с дрегер за алкохол е отрицателна.

На мястото са патрули на Пътна полиция. Предприети са процесуално-следствени действия.

Докато КАТ изясняваше ситуацията, в насрещното платно се удариха тежко два автомобила, чиито шофьори очевидно са отклонили вниманието в катастрофата.

Малко по-рано километрично задръстване затрудни движението по булевард "Цaр Борис III" след катастрофа.

Снимка: Булфото

Джип се забива във Фолксфаген голф, след като шофьорът му извършва непозволен обратен завой около 18 часа.

Шофьорът на голфа е откаран с линейка в "Пирогов". Наложило се на мястото да бъде извикана и пожарна. 

Инцидентът на булевар "Цар Борис III" е станал около 18 часа

Снимка: Булфото

Полицията затвори едната лента за движение.