Две къщи и една плевня горяха в самоковското село Говедарци, съобщиха за БТА от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

На мястото се намират четири екипа на пожарната. Няма данни за жертви и пострадали.

Хората също се включиха в погасяването, като тичаха с кофи с вода в опит да спасят имуществото си.

"Аз бях в стаята с най-малкия ми син и се приготвях да взема другите си две деца от детска градина. И изведнъж видях, че гори барбекюто, пламна лятната кухня, след което огънят тръгна към втория етаж на къщата. На ръба на зимата оставаме на улицата. Всичко изгоря - дрехи, обувки, покъщнина, играчките на децата, нямаме нищо", разказа пред журналисти Станислава Пейчева, която живее в къщата заедно със съпруга си, трите си деца и баща си.

Снимка: БТА

"От Общинско лесничейство ще бъде осигурен дървен материал за покрива, а още утре ще започне разчистване на изгорелите останки с помощта на доброволци, каза Лорита Христова, кмет на селото в мандат 2019/2023 година. Вече са поставени кутии за дарения в село Говедарци, предстои да бъде организирана кампания и в град Самоков. Засегната е и съседната къща, която също ще се нуждае от ремонт. На пострадалото семейство се притекоха на помощ и много хора от селото.

Кварталът, в който са къщите, се намира край селото по пътя за манастира "Свети Георги". 

Пожарът е локализиран, изясняват се причините за случилото се.