Отново агресия в училище. След сбиване между две момичета, едното е настанено в русенска болница, а състоянието му е стабилно. Боят между 14-годишните станал в понеделник в училището в град Глоджево, съобщава Нова тв.

Според учители, между тях имало напрежение още през ваканцията, а причината за конфликта била тривиална... момче.

"За мен случилото се беше голяма изненада, тъй като аз повече от 20 години съм директор на училището. Инцидентът вероятно е назрявал през ваканцията. Причината е тривиална. Едното момиче вижда другото с момче в едно заведение. Тази информация е достигнала до по-широк кръг от хора. Това е и причината за последвалата саморазправа", коментира Алеко Алеков, директор на СУ "Христо Ботев", град Глоджево.

"Сблъсъкът първо е бил словесен, като след минути преминава във физически, допълва още Алеков. - Случката се разиграва непосредствено преди започването на часа, когато учителите са на път за класните стаи. Всичко се случило за изключително кратко време."

"Медицинска помощ на пострадалото дете е оказана веднага. Състоянието на детето се подобрява. Имала е наранявания и кръвоизлив в корема, поради което се е наложила и операция", разказва Ахмед Салиев, баща на момичето.

"Малката ми дъщеря се обади и ми каза да дойда и да взема кака й от училище. Не сме говорили с дъщеря си и не знаем нищо за случая", разказва Ремзие Салиева, майка на детето.

"Вчера бе проведена съвместна комисия с представители на училището, общината, МВР и службите за закрила на детето. Чакаме детето да се оправи, то ще бъде консултирано с психолог, както и родителите", обясни д-р Мехмед Мехмед, кмет на община Ветово.