43-годишен мотоциклетист загина на място при катастрофа в Прохода на Република около обед, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР във Велико Търново.

По първоначална информация мотоциклетистът се е ударил в товарен автомобил, в района на село Мишеморков хан. В продължение на няколко часа екипи на пътна полиция регулираха движението.

Мотоциклетистът е предприел изпреварване и се е удар челно в идващия срещу него тир с българска регистрация. Алкохолната проба с дрегер на водача на камиона е отрицателна.

Това е 17-ти смъртен случай при катастрофа от началото на годината в област Велико Търново.

Друг мотоциклетист - на 31 години, загина при катастрофа в центъра на Враца минути преди 11 часа. Той е бил ударен от автомобил на кръстовището на булевард "Екзарх Йосиф" с улица "Вардар". На мястото веднага пристигнала линейка, но въпреки усилията на лекарите мотористът починал. Булевардът остана затворен повече от час, което спря и движението на тролеите.

За трета поредна година в 13 града на страната по обед бе отбелязан Денят в памет на загиналите мотористи, предаде БНР. Сред тях бе и Враца.

Членовете на всички мото клубове се събраха в Катедралния храм "Св.Троица" в Русе, където бе отслужена панихида. Събраха се десетки мотоциклетисти, за да почетат паметта на загиналите по пътищата на страната свои събратя. Всички те коментираха, че при агресията по пътищата се плаща най-високата цена - човешки живот.

Сред хората, дошли на панихидата, бе Мира Колева, съпруга на загиналия преди четири години Ивайло Андреев. Тогава той стана жертва на ситуация, при която в насрещното движение се изпреварваха два турски ТИР-а.

Мотористите настояват за повече отговорност от страна на всички участници в движението и за ремонт на основните пътища в страната, тъй като лошото състояние на асфалта е една от предпоставките за произшествия.