На 15 август от 10.00 до 14.00 часа в Районния център по трансфузионна хематология във Варна ще се проведе благотворителна кръводарителска кампания. По случай празника на морската столица варненските мотористи безвъзмездно ще помогнат на хора, които се нуждаят от кръвопреливане. Всеки, който има желание, може да се включи.

Специалистите от Кръвния център пък ще обяснят какви са ползите от кръводаряването. Благотворителната инициатива ще премине под надслов "Бензин в кръвта". Организирана е от РЦТХ - Варна и V moto - магазин за моточасти, и е със съдействието на: Moto Angels, музикантите от Moto TEAM, мото клуб Вокил, Wild Children MC, ACTION PARK, Excellent Cars, KANGEN Bulgaria, Street M Racing и BMW RealOEM.

Събитието е подкрепено от Българска организация за доброволно кръводаряване (БОДК). Всички, които се включат в инициативата "Бензин в кръвта", ще получат покана - пропуск за 23-я национален мото събор - Варна (комплекс "Камчия", 27 август - 2 септември). Традиционно ще получат и пакет с лакомства. Призивът на организаторите е пакетите да бъдат дарени на деца от социален дом. Носете си личните карти. Преди да тръгнете за мото благотворителната кръводарителска кампания, изпийте по една-две чаши вода, припомнят организаторите.