Два тира изгоряха след тунел "Траянови врата" на автомагистрала "Тракия" в посока София. По информация на пресцентъра на МВР при инцидента няма загинали и ранени.

Трафикът е затруднен заради репатрирането на камионите. Образувала се е около 4-километрова опашка от автомобили.

Друг тир, натоварен с домати, изгоря край Стара Загора, информира NOVA. Зеленчуците са били транспортирани от Турция към България. Пожарът е тръгнал от хладилната камера на тежкотоварния камион.

Водачът на тира спрял, след като видял пушеците. Инцидентът е станал до село Бяло Поле, община Опан. Няколко екипа на пожарната са се отзовали на сигнала за горящия камион. Няма пострадали хора.

Край сливенското село Биково пък проливен дъжд наводни магистралата. Кадри, запечатали пороя, се появиха на страницата на Meteo Balkans във Фейсбук.

Междувременно лек автомобил падна в бетонираното корито на река Тунджа в градския парк на Ямбол, в района на паркинга на хранителен хипермаркет. Инцидентът е станал около 12:00 часа днес, потвърдиха за БТА от пресцентъра на Областната дирекция на полицията.

При маневра, 70-годишният шофьор, който бил сам в колата, превключил на задна, вместо на предна скорост.

Мъжът е изваден от автомобила през предния страничен прозорец от екип на "Пожарна безопасност и защита на населението". Благодарение на бързата им намеса, шофьорът не е пострадал, казаха още от полицията.