Деветима души са пострадали след полицейско преследване на автомобил, превозвал мигранти. Инцидентът е станал тази сутрин между 8 и 9 ч. на Подбалканския път край София, съобщиха от МВР. На място се е отзовал патрул на Районното управление в Пирдоп.

Деветима души, които са се возили в автомобила, са ранени. Четирима са по-сериозно пострадали, а петима са с по-леки наранявания. Всички са откарани в различни столични болници. 

От УМБАЛ "Света Анна" съобщиха, че един от пациентите при тях е роден 1985 г. - той е със счупен пубис и фрактура на бедрена кост. Друг, роден през 1997 г., е със счупена ключица. Третият, роден през 1987 г., е в най-тежко състояние, със съчетана травма - фрактура на ребра, пневмоторакс, фрактура на скапула и ключица. И тримата са в реанимация. Четвъртият мигрант, който е откаран в това лечебно заведение, е роден през 2001 г. Той е с гръдна травма, не е хоспитализиран и е изписан за домашно лечение.

Шофьорът на автомобила, в който са пътували мигрантите, е избягал и се издирва. Идентичността  му е установена. На място тече оглед от екипи на полицията.