За изчезнало 12-годишно дете алармираха тази вечер от Община Перник, а полиция и доброволци правят всичко възможно да го открият. Те призовават още хора, особено ако имат термокамери, да се включат в търсенето на момчето, което според местни е от аутистичния спектър. Ето какво обявиха от общината в своята фейсбук страница:

"Малкият Александър е изчезнал в района на Профилакториума. Призоваваме веки, който има информация или е видял детето да се свърже с полицията в града, която също се включи в издирването.

Снимка: Община Перник

Детето е облечено със сив суитчер и носи със себе си розова плюшена играчка.

Полиция и доброволци издирват момчето, но засега без успех. С падането на нощта търсенето става все по-трудно. Те призовават всеки, който може да се включи в издирването.

Детето е било с баща си, който за секунда се е разсеял и е загубил от поглед момчето, пише "24 часа".

"Аз съм го возил с таксито това детенце. Сега излизам и аз да го търся на местата на който съм го возил", написа в коментарите Мишо Кирилов.

Снимка: Вергил Вердов/Fb

"Днес го видях пред unici credit,играеше и скачаше ,но не знаех че има проблем беше към 11:30/12:00", добавя Нели Кирилова.

А Ели Литова уточнява: "Звъннах в РПУ- то. Детето се казва Александър. Облечено е със сиво яке и черно долнище. Аутист е, със сигурност много уплашен. Има екипи на място за координация с доброволците. От София толкова от мен. Стискам палци!". "Имайте предвид,че детето има проблеми,не говори и не разбира много.", пише в коментар под публикацията на Община Перик Симона Теофилова.

"Изгубено дете с аутизъм в град Перник! Последно е видяно в района на Профилакториума, Който желае да се качва нагоре...много доброволци сме заедно с цялата полицията! На входа на профилакториума има полицаи да ви помогнат с информация и напъствия къде да търсите! Отговаря на името Алекс със сиво яке и носи розова играчка", написа и Вергил Вердов, който публикува снимки от нощното издирване.

Снимка: Община Перник