Над 50 семейства бяха евакуирани и прекараха нощта извън жилищата си след като пожар избухна в блока им в град Бухово край София вчера. Огънят е тръгнал от покрива на сградата към 14 часа. Пожарът вече е напълно потушен, но все не е ясно кога хората ще се върнат по домовете си. Някои от тях са останали само с дрехите на гърба си, предаде БНТ.

По думите им на покрива са работили майстори. Щом си тръгват, покривът започва да гори.

Около 200 души живеят в пострадалия блок, а апартаментите им са опожарени или наводнени след спасителната акция. Четирима души от живеещите в блока са прекарали нощта в медицинския център в града.

"Всичко изгоряло и сме на улицата. Нямаме ни дрехи - сега от дъщеря ми съм взела да се обличам. И почваме на нулата, нямаме нищо", каза в ефира на bTV жена, чието жилище е изгоряло.

Кметът на Бухово Тодор Димитров заяви, че предстои да се сформират екипи, които да огледат сградата, да установят каква е причината за пожара и да се установят щетите.

Не е ясно кога хората ще могат да влязат в апартаментите си. За момента сградата е необитаема.  По-голяма част от жилищата не са застраховани, оплакаха се живеещите в нея.

Сградата гори за втори път за последните години. От строителната фирма, ремонтирала покрива, твърдят, че нямат вина за инцидента, защото си тръгнали от обекта към 11 часа. Според тях причината за пожара е късо съединение.