15-годишно момиче пострада, след като дърво падна и го удари в центъра на София, съобщи за Dir.bg говорителката на Центъра за спешна медицинска помощ Катя Сунгарска. 

Сигналът за инцидента, който е станал на кръстовището на улиците "Княз Борис Първи" и "Денкоглу", е подаден в 14.30 часа. "Линейката на Центъра за спешна медицинска помощ е пристигнала на мястото на инцидента на четвъртата минута. Момичето е транспортирано в "Пирогов", добави Сунгарска.

По думите ѝ тийнейджърката е с комоцио и гръдна травма. От болницата за активно лечение и спешна медицина съобщиха, че детето е с черепно-мозъчна травма и остава за лечение в "Пирогов".

Според свидетел, оказал първа помощ на пострадалата, тя е била контактна до пристигането на линейката. Първи на помощ се притекли хора от съседни офиси, както и полицаи, които били в близост до инцидента. Заедно успели да повдигнат дървото и да извадят момичето. 

Първоначално от МВР съобщиха, че става дума за 14-годишно момиче, докато според служителите на Столичната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", отзовали се на сигнала, тя е на видима възраст между 17 и 20 години. 

Пожарникари вече са отрязали и отстранили дървото. 

От Столичната община съобщиха пред NOVA, че преди инцидента не са получавали сигнали, че въпросното дърво би могло да е опасно. Причината за инцидента най-вероятно са дъждовете, паднали в столицата през последните дни. Общинските власти започват инспекция на всички изсъхнали дървета.

По-рано от пожарната съобщиха, че от сутринта са се отзовали на два сигнала в следствие на обилните дъждове - единият е бил за отводняване на гараж, а другият - за частично залято пътно платно.

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото