Проливен дъжд се изля в късните следобедни часове в София. Заради бурята дърво е паднало върху движещ се автомобил, предава NOVA.

Инцидентът е станал на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в посока НДК. В автомобила е имало 2 момичета, които са невредими. 

Сигнали за паднали клони има и в други райони на столицата, на места е валяла и градушка. 

Общо шест екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция" реагират на сигнали в резултат на бурята и силния дъжд в София, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Към момента екипите са работили за отстраняването на паднали клони и дървета в квартал "Орландовци", затруднения в следствие завиряване има на ул. "Кукуш" и бул. "Христо Ботев".

Засега е затруднено движението по трамвайна линия № 6 на бул. "Ген. Н. Жеков".

На този фон в социалните мрежи се появиха множество снимки от наводнените улици на столицата. Бул. "Д-р Петър Дертлиев" в квартал "Люлин" е под вода. 

"Който не може да плува да не минава по линията на 310", гласят шеговитите коментари на потребителите в мрежите.

@best.or.notning

♬ It's Not so Bad - Cummrs

В централната част на столицата също е имало наводнения. Прословутата улица "Граф Игнатиев" също е била под вода, пише БНТ. Наводнен е бил и подлезът на Централната гара.

Според прогнозата на института по метеорология и хидрология и утре в Западна България се очакват значителни валежи, както и градушка.