Лек автомобил е скъсал мантинелата между двете платна за движение при 105 км. АМ "Тракия" и в момента заема пътното платно в насрещното. Четирима души са пострадали при катастрофата. В автомобила е имало общо 5 души. Няколко са верижните катастрофи на магистралата. Задръстването по аутобана е и в двете посоки.

Шофьорът на лекия автомобил е загубил управлението или е засечен от друг автомобил. Лекият автомобил се е качил върху разделителната мантинела между двете платна.

Снимка: Dir.bg

На мястото има екипи на пожарната, полицията и "Спешна помощ. В момента автомобилът се разрязва, за да бъдат транспортирани пострадалите към болницата в Пазарджик. Те са с различни наранявания, но няма опасност за живота им.

Междувременно на същото място са станали още две катастрофи.

Единият инцидент е в платното в посока София, а другият в платното за Пловдив. След първата катастрофа водач на турски ТИР е намалил скоростта, за да избегне удар, но в задната част на камиона са се ударили последователно три турски леки автомобила.

От другата на магистралата са се ударили още три или четири автомобила, които са намалили скоростта или са спрели, за да видят какво се случва и са се ударили.

При тези два инцидента няма пострадали, нанесени са само материални щети.

Снимка: Dir.bg