Черната серия с тежки катастрофи продължи и по пътищата на страната в последния почивен ден от Гергьовденските празници.

Шофьор загина след като се преобърна встрани от третокласен път между Павликени и село Батак около 18:30 ч., съобщиха от полицията.  Пътувалата с него жена е транспортирана в болнично заведение. Причините се изясняват. Започнато е досъдебно производство. Извършва се оглед.

Преди това четирима пострадаха на главен път Е-79 край врачанското село Ребърково. Водачът, чийто автомобил е причинил катастрофата, е избягал.

Той е изпреварвал дълга колона в посока София. Отсрещно идваща кола е опитала да спре, но заради мократа пътна настилка е поднесла и е влязла между тир и мантинелата. Петима души са били в колата, шофьорът не е пострадал, но четиримата му спътници са настанени в болница.

Заради тежка катастрофа е временно затворен за движение и Проходът на Републиката. Два леки автомобила се сблъскали около 17:30 ч. в района на Лагерите и след удара са се възпламенили.  По първоначална информация са пострадали жена и около 8-годишно дете от единия автомобил. Екипи на полицията пренасочват леките автомобили през прохода Шипка, товарните изчакват на място.

От МВР съобщиха, че от 0:00 часа до 15:30 часа днес на територията на страната са възникнали общо 49 пътни инцидента, от които 15 са тежки.

15 минути след полунощ 18-годишен шофьор  с книжка от 3 месеца помете с висока скорост млади мъж и жена на пешеходна пътека на столичния булевард "Сливница". Шофьорът е задържан. Повдигнато му е обвинение.