Mъж издъхна, затиснат от паднало дърво в близост до село Долни Богров вследствие на силната буря в Софийска област. Инцидентът е станал около 22.40 часа край водоем, съобщават от Спешна помощ. Жена е откарана в болница в тежко състояние след среднощните бури. Гръмотевици, ураганен вятър и дъждове преминаха над цялата страна. 

В Кюстендил, Перник и София се съобщава за няколко случая на съборени дървета. В столичния квартал "Нови Искър" токът спря за цяла нощ заради силния вятър. 

Вижте снимки на Павлин Даскалов тук

В Пернишко улиците са наводнени, а някои райони също са без ток. Очаква се днес аварията да бъде  отстранена. 

Заради бурята се е наложило да бъдат спрени влаковете по ЖП коридора от София към "Кулата" и Солун. 

Паднали клони и дървета блокираха и пътища в Западна България. Пътят между Драгичево и Кладница остана затворен през цялата нощ. 

184 хиляди мълнии са паднали над Балканския полуостров, съобщават в сайта blitzortung. Значителна част от тях са над България по време не бурята. Стихията е резултат от преминаването на студения атмосферен фронт от запад на изток. 

Единайсет литра на квадратен метър дъжд е паднал снощи в София при разразилата се гръмотевична буря, съобщава дежурният синоптик Красимир Стоев за БТА.

На Черни връх измереното количество е 21 л.на кв.м, в Пловдив - 20 л. на кв. м., Чирпан - 11 л. на кв. м., в останалите райони количествата са били между 1 и 10 л.на кв.м.

Данните са за времето от 21.00 ч. на 2 август до 9.00 ч. на 3 август, като дъждът се е излял за по-малко от три часа, уточняват от НИМХ. Днес валежите ще продължат, има обявен жълт код за опасни явления в редица области.