Питбул нападна и жестоко нахапа жена в жилищен блок на улица "Васил Левски" в Асеновград. Пострадалата е в шок, а заради усложняване на раната от ухапването и влошаване на състоянието и се е наложила и операция, съобщи Радио Пловдив.

Агресивното куче се нахвърлило върху 47-годишната Елена Кръстева, която е касиер в блока и в деня на инцидента се качила да направи оглед на общите части, след поредното оплакване от съседи заради домашния питбул. По време на размяна на реплики между живущите в блока кучето я нападнало и я захапало за крака.

След сигнал на телефон 112 пострадалата жена е откарана по спешност в болницата. Хората от блока твърдят, че кучето от години се отглежда от собствениците на общата покривна тераса, разхожда се свободно и никой не смее да се качи горе. Преди време питбулът нападнал и друг човек в сградата.

Живущите в кооперацията са инициирали подписка, която ще внесат в община Асеновград и Районната прокуратура в града. Сигнал за инцидента е подаден и в Районното полицейско управление.