Лекарите в МБАЛ-Шумен се борят за живота на 14-годишно момиче, пострадало по време на тренировъчна езда на хиподрума в областния град, съобщиха от МВР и прокуратурата.

Вчера около 17 часа четири деца са тренирали на хиподрума. От силния вятър се е блъснала врата, като шумът е подплашил конете, с които са тренирали децата. Едното е успяло да овладее коня си.

Конят на 14-годишното момиче обаче се е подхлъзнал. След това животното паднало на земята и затиснало детето. Пострадалото момиче е отведено в болницата в много тежко състояние. То е с черепно-мозъчна травма и мозъчен кръвоизлив и състоянието му остава критично.

Започнало е разследване по случая, за да се установят причините и обстоятелствата за тежкия инцидент. Делото е образувано за евентуално престъпление по член 134 от Наказателния кодекс. По този текст се водят делата срещу всеки, който причини другиму тежка или средна телесна повреда поради незнание или поради немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност.