Лекарите във великотърновската болница "Д-р Стефан Черкезов" се борят за живота на 10-годишното момченце, което вчера бе премазано от гума от трактор.

Инцидентът е станал около 19 часа. Детето било заедно с приятелчета на една от фитнес площадките в парк "Дружба" във Велико Търново. Малчуганите се опитали да вдигнат голямата гума, но тя затиснала единия от тях. Хора, които са станали свидетели на инцидента, са извадили детето и са повикали Спешна помощ.

От Община Велико Търново обясниха, че огромната гума не е част спортните съоръжения на площадката за стрийт фитнес, а вероятно е докарана от някои от спортуващите там.

Пострадалото дете е транспортирано в критично състояние в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".То е с руптура на черния дроб, съобщи пред Dir.bg началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение д-р Сибила Маринова.

След спешна животоспасяваща операция, състоянието му е стабилизирано, но опасност за живота му има. Момчето е в реанимацията на лечебното заведение.

Заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев не скри възмущението си от липсата на отговорност от страна на родителите.

"Аз не мога да си обясня защо тези деца са оставени без надзор от родителите си през ваканцията. Лично аз ще издиря кои са родителите на това дете, тъй като те все пак носят отговорност за случилото се", заяви той.