Трима български граждани са били ранени, след като автобусът, в който са пътували, се е преобърнал в Сърбия. Това съобщиха от Министерството на външните работи. Няма опасност за живота на пострадалите.

Към 9.15 ч. автобус с български туристи на бургаската фирма "Евелин Р", пътуващ за Босна и Херцеговина, се е обърнал на магистралата Ниш-Белград. В него са пътували 17 пътници и двама шофьори. Вследствие на инцидента са пострадали 13 от пътниците.

Всички те са били приети в Общата болница в Чуприя и им е оказана медицинска помощ. След направени прегледи 10 от тях са изписани, а други трима остават в ортопедичното отделение.

Очаква се скоро в Чуприя да пристигне друг автобус на фирмата, който да превози останалите 16 българи.

Българският посланик в Белград Радко Влайков е посетил нашите сънародници в болницата, а консулът Георги Христов в момента е там и е в контакт с тях и с лекуващия ги екип.

От Министерството на туризма съобщиха, че също следят ситуацията с пострадалите български туристи.

Няма опасност за живота на пострадалите. Министерството на туризма е в постоянна връзка с българското МВнР и следи ситуацията.

 "Евелин Р" ЕООД е с адрес на дейност Бургас. Проверка на Министерството на туризма в Националния туристически регистър показа, че фирмата е лицензирана за туроператорска и турагентска дейност от юли 2006 г. и има валидна застраховка до 8 януари 2019 г.