Снимка на новаторско, отвесно паркиране на лека кола на челна стойка публикува потребител в социалната мрежа. Автомобилът е заснет в Рударци, на паркинга пред хоспис, и буквално е забил предница в земята, а задните му гуми са в отвесно положение, подпрени до каменен зид.

От снимката е видно, че колата почти виси във вертикално положение, но я държи оградата. Наблизо има и полицейска патрулка, а мястото зад волана е празно. Това наведе на предположението, че може автомобилът да е бил паркиран, но да е потеглил самостоятелно, смята потребител в мрежата. 

Катастрофа между два леки автомобила пък затвори движението по магистрала "Тракия" край 176 км в посока София, в района на Стара Загора. При катастрофата няма сериозно пострадали, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Няма тежко пострадали при удара. Инцидентът е станал минути след 15:00 ч., а сигналът е получен около 15:14 часа.

Двете коли са на пътното платно и са блокирали движението. Трафикът в посока столицата се отбиваше през Чирпан и се регулираше от "Пътна полиция", но движението в посока Бургас не беше осуетено.

Снимка: Фейсбук, Група Катастрофи и нарушения в България

В късния следобед движението беше възстановено, съобщиха от АПИ.

В рамките на изминалия ден при проверки пътните полицаи са заловили 20 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - осем от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване, съобщиха от МВР.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират осем водачи, а един е отказал да бъде тестван.

Общо 8812 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10 329 водачи и пътници. Съставени са 2442 фиша и 549 акта за установени административни нарушения, информират още от МВР.