Автобус, превозващ 16 деца от детско-юношеската школа на "Литекс", е катастрофирал край Дряново, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Габрово

Инцидентът е станал в района на село Гостилица. Сигналът е подаден около 16 ч., като при завой автобусът е излязъл от пътното платно. 

По първоначална информация 73-годишният шофьор е починал, като вероятно той е издъхнал зад волана, поради което е станала катастрофата.

На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Има данни, че две от тях са леко пострадали. 

Момчетата са имали мач в село Царева ливада и са се прибирали към Ловеч. Те вече пътуват към града, съобщи за БТА финансовият директор на футболен клуб "Литекс" Величко Дихонов. Той лично е отишъл да прибере младите спортисти с друг автобус. 

Дихонов посочи, че децата се чувстват добре, въпреки че все още са стресирани от инцидента.

 

 

Трима души са загинали в катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха по-рано от МВР. Тежките пътни инциденти са 23. Ранени са 27 души.

В София са станали 26 леки пътни произшествия, при които няма загинали и ранени.

От началото на ноември при 422 тежки катастрофи са загинали 28 души и са ранени 542-ма. От началото на 2023 г. 480 души са загинали и 8178 са ранени при 6266 пътнотранспортни произшествия. В сравнение с данните от същия период на миналата година жертвите на пътя са с 13 повече.