Мъж опита да нахлуе в президентството, докато в сградата се провеждат консултации с президента преди избора на служебен премиер. Това се случи, докато в сградата бе шефът на БНБ Димитър Радев. 

Мъжът на видима възраст около 50 години пристигнал със сив автомобил "Сузики" с бургаска регистрация и спрял пред Археологическия музей. След това с бавни стъпки тръгнал към главния вход на "Дондуков" 2, опитал да отвори вратата, но тя била заключена, съобщи "24 часа", като по информация на медията мъжът е бил под въздействието на алкохол и наркотици.

Мъжът първо е спрян от НСО. Намесила се и полицията, след като започнал да вика по шефа на БНБ Димитър Радев, докато излиза от сградата. След това започнал да се държи агресивно. Заявил, че е "дошъл да вземе властта" и се обявил за "цар Велизар". До момента не е ясна самоличността му.

Въпреки първоначалния му отказ, мъжът е бил отведен от мястото с линейка, повикана малко след 14 часа, след което е откаран във ВМА.

Снимка: БТА

По-рано днес държавният глава връчи третия мандат за съставяне на правителство на "Има такъв народ", а от партията върнаха веднага мандата неизпълнен. Още тогава - в 11 часа, Радев обяви, че отменя останалите си ангажименти, за да започне консултациите с евентуалните служебни премиери веднага.