63-годишен мъж е починал след удар при спор за паркиране в Кърджали вчера. Случая се наблюдава от Окръжна прокуратура.

Започнало разследване за престъпление по чл.124, ал.1 от НК - за причинена на същата дата по непредпазливост смърт на Ю.Б., на 63 г., вследствие на умишлено нанесена телесна повреда. Оттам уточняват, че на 4 януари между пострадалия и 52-годишен мъж е възникнал спор при паркиране на автомобил в Кърджали.

Според неофициални източници 63-годидишният мъж бил с колата си в района на два хипермаркета в града, където се опитал да паркира на място за таксиметрови автомобили. Понеже не му отстъпили, той се сдърпал с друг водач на МПС, на 52-години. По-младият ударил два шамара на опонента си, съобщава Rodopi24.

Другият си тръгнал с колата, а малко по-късно от дома си позвънил на Спешния телефон 112. Според негови близки, "в болницата се задавил с кръв". "Юсеин се занимава с транспортни превози, има 3 камиона и 2 леки коли", казва колега на починалия мъж.

Агресивният мъж от близко кърджалийско село е задържан. Негови роднини пък твърдят, че е имало само кавга, но не и нанесени удари.

От прокуратурата в Кърджали съобщават, че по делото се събират доказателства за причините за смъртта на Ю.Б., причинени ли са били увреждания на здравето му приживе, както и налице ли е връзка между настъпилата смърт и евентуална телесна повреда.

По досъдебното производство е назначена съдебномедицинска експертиза, провеждат се разпити на свидетели. До момента няма привлечен обвиняем.