Три жени и 2-годишно дете са загинали при тежката катастрофа, станала рано тази сутрин на 107-ия километър на магистрала "Тракия", съобщиха пред Дир.бг от МВР.

Инцидентът стана в 6.10 часа в посока Бургас, като сблъсъкът е бил между микробус "Фолксваген Транспортер" и товарен "Мерцедес 317". Бусът се е ударил в движещия се пред него товарен автомобил, който намалявал скоростта, като след това се е преобърнал. 

От пътуващите във фолксвагена три жени и дете на около 2 години на място са загинали на място. Телата им са били извадено от смачканата кола с помощта на служители на противопожарната охрана.

Първоначално директорът на МВР-Пловдив съобщи, че тежко пострадали са трима мъже, които са транспортирани в УМБАЛ "Свети Георги". По-късно обаче от полицията уточниха, че ранените са съпрузи на по 32 години и тяхното 7-годишно дете. Говорителят на лечебното заведение Татяна Белева съобщи за Дир.бг, че тримата са с леки травми и няма опасност за живота им.

Мъжът е оставен за лечение в болницата с гръдно-коремна травма, но съпругата му и детето са изписани за домашно лечение.

Шофьорът на товарния "Мерцедес" е тестван за алкохол и наркотици, като резултатите са отрицателни. Мъжът е на 36 години и не е пострадал. Водачът на турския бус също не е употребил алкохол.

Движението в участъка от магистралата, където стана катастрофата, беше затворена за часове, но нормалният трафик вече е възобновен.

Същевременно от Областната дирекция на МВР в Бургас съобщиха, че пътната отсечка Бургас - Поморие е затворена за движение заради верижна катастрофа, станала близо до Военния почивен дом след квартала "Сарафово".

Блъснали са се три леки автомобила. Има двама пострадали. До приключване на огледа и отстраняване на автомобилите пътният трафик ще се пренасочва през детелината на "Сарафово" в посока Каблешково и оттам към Поморие.

Снимка: bTV

Катастрофата стана около 6.10 ч. в неделя

Снимка: БНТ

Пътувалите във фолксвагена са роднини

Снимка: БНТ