Магистрала "Тракия" е все още затворена от Нова Загора до Ямбол в посока Бургас заради щети по пътната настилка след запалилия се камион, съобщават от Областната дирекция на МВР в Сливен. 

Около 9:30 часа тази сутрин, на 269 километър на магистралата, се запали тежкотоварен автомобил с ремарке, натоварен с лепило. След ликвидиране на произшествието са причинени щети по пътната настилка и предстои Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) да предприемат съответните действия. До приключване работата на екипите, движението по магистралата остава спряно.

Превозните средства се отклоняват по обходен маршрут през Нова Загора по път II-66, който се включва на пътен възел "Детелина" по път I -6 при Сливен, след което по път II-53 в посока към пътния възел за АМ "Тракия" при Ямбол. Движението по обходния маршрут е изключително натоварено. От полицията призовават водачите да се движат внимателно и да не предприемат рискови изпреварвания.

Пътният експерт Диана Русинова съобщи в социалната мрежа Фейсбук, че по Подбалканския път на около 20 километра от Сливен също е станала верижна катастрофа. Ударили са се 4 коли, като от кадрите става ясно, че едната се е обърнала по таван. По първоначални данни няма тежко пострадали, но се е образувало задръстване.

Междувременно три произшествия с материални щети са възникнали през последния час в участъка между 112 км и 118 км на АМ "Тракия", посока Бургас и по тази причина се е образувала около 4-километрова колона от автомобили, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Служители на сектор "Пътна полиция" отработват в максимално кратък срок катастрофите, същевременно регулират трафика.

За избягване на допълнителни затруднения в движението апелираме водачите да преминават по алтернативен маршрут, заобикаляйки въпросната отсечка - през пътен възел Цалапица и включване на магистралата от Карловския пътен възел.

Извънгабаритен автомобил със специален режим е пък е блокирал Ришкия проход в участъка до Камчия. Там също са се образували тапи.

Снимка: Даниела Лазарова

Автомобилът, блокирал движението, е влекач с добричка регистрация, превозващ евапоратор. Маршрутът му е от Войводиново, обл. Пловдив, до пристанище Русе.

Въпреки липсата на искане за съпровождане е изпратен полицейски екип от Районното управление в Сунгурларе.