2-годишно момиченце и 21-годишен мъж са загинали при тежката катастрофа на пътя Долни Дъбник - Искър, съобщиха от дирекцията на МВР в Плевен.

Тежкият пътен инцидент е станала към 13.15 часа днес. Ударили са се два леки автомобила - "Фолксваген" и "Хонда". На местопроизшествието незабавно са изпратени полицейски служители и автоексперт. Екип на пожарната е оказал съдействие за изваждане на телата от огънатите ламарини.

Установено е, че при сблъсъка на място са загинали шофьорът на германската кола и детенцето - и двамата от Искър. Тяхна спътничка и съгражданка - 27-годишна е настанена за лечение в плевенска болница в тежко състояние.

В японския автомобил са пътували две жени и момченце на 6 месеца, и тримата от село Галиче. Те са транспортирани в Центъра за Спешна помощ в Плевен. 40-годишната водачка на автомобила има травми и фрактури, а другата пътничка - 21 годишна, е с леки наранявания. Момченцето има травми в областта на рамото.

Полицията изяснява причините за катастрофата.

След нея е променена организацията на движението като моторните превозни средства се движат по маршрут Долни Дъбник, село Горни Дъбник през село Писарово за Искър.