Момче на 13-годишна възраст е обгоряло от волтова дъга над железопътна линия в Димитровград. То е настанено в болница без опасност за живота, съобщи Областната дирекция на МВР в Хасково.

Сигнал за инцидента е бил подаден вчера в 14,30 часа на тел. 112. Информацията гласяла, че дете е паднало на железопътната линия от надлез в района на гарата в града. Изпратеният незабавно автопатрул установил, че това е тийнейджър, който прескочил бетонен парапет на моста и по външен бетонен трегер е заобиколил предпазна ограда с обозначение "Опасност - високо напрежение!".

След това момчето стъпило на обходен проводник под напрежение, при което било обгорено от волтова дъга и паднало до колоната на моста от източната страна.

Детето е транспортирано в пловдивската болница. По случая е образувано досъдебно производство, уточниха от полицията.

Това е поредният подобен инцидент. Само преди десетина дни 8-годишно момче бе поразено от волтова дъга и беше настанено в реанимацията на МБАЛ "Св. Анна" във Варна в изключително тежко състояние. Детето се покатерило на стълб от електропреносната мрежа и след като било поразено от волтова дъга, паднало от височина 6-7 метра.

Седмица по-рано пък 12-годишно момче загина на място, след като беше поразено от волтова дъга по време на игра в пазарджишкото село Алеко Константиново.