Подът на гримьорната е пропаднал, докато в читалището се е провеждало тържество за Коледа.

Сигналът за инцидента е подаден около 12.50 ч. на тел. 112, като обаждането е получено в Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

При пропадането на пода всички 16 човека, от които десетина деца на възраст от 9 до 15 г., са паднали от три метра в избеното помещение. Всички пострадали са изведени от избата и са прегледани.

От Националния медицински координационен център съобщих, че в болницата  в Стара Загора са хоспитализирани пет жени и четири деца, една жена е в болницата в Раднево.
34-годишна жена е с контузия на гръдния кош и съмнения за пукнати ребра, 56-годишна жена е с травма на лявото рамо, 65-годишна жена е със съмнения за счупена подбедрица и таз, 64-годишна жена е с контузия на гръдния кош, 75-годишна жена е също с контузия на гръдния кош. 9-годишно момче е с рана на лявата подбедрица и съмнения за счупена подбедрица и е хоспитализиран в травматологията. Друго момче, на 10 г., е с контузия на дясното стъпало, още едно 9-годишно е с контузия на гръдния кош, друго - на 8 години, е с комоцио, лека степен.
Жената, настанена в Раднево, е с контузия на гръдния кош.

Няма опасност от срутване на сградата.

Вижте снимки