Сигналът за катастрофата бе подаден на тел. 112 около 14.50 ч. вчера. Тя стана на 31-вия километър близо до разклона за село Екзарх Йосиф.

След проведения оглед било уточнено, че до инцидента се е стигнало след неправилно изпреварване от страна на шофьора на лек автомобил "Опел Вектра" с русенска регистрация - 21-годишния Г.Й от Русе. Въпреки падналата мъгла младежът решил да изпреварва, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в ТИР "Скания" със софийска регистрация. Камионът бил управляван от 51-годишния И.В от софийското село Волуяк.

След удара ТИР-ът е преминал през опела, а след това излязъл от пътното платно и се е преобърнал. На място са загинали тримата пътували в колата младежи - шофьорът Г.Й, седящият до него 23-годишен Я.Д и 17-годишният И.Т.

Направеният тест с дрегер на шофьора на ТИР-а показал, че той е шофирал с 0,55 промила алкохол в кръвта. Взета му е и кръвна проба за химическа експертиза. Експертиза на кръвна проба ще бъде направена и за водача на леката кола. По случая е образувано досъдебно производство.

Вижте снимки