Малко преди 13.30 часа на права отсечка межди столичните квартали "Илиянци" и "Требич" бившият шеф на Народното събрание и бивш депутат от НДСВ и БНД Борислав Великов се удря челно в движещ се насреща му "Москвич".

От удара колата на Великов изхвърча от пътя. Другият автомобил обаче е смазан. Наложило се екипите на пожарната да режат смачканите ламарини, за да извадят тялото на загиналия 42-годишен мъж, съобщи bTV.

Първоначалните данни от разследването на катастрофата сочат, че бившият депутат се е движил с висока скорост и е предприел неправилно изпреварване. Хората от квартала коментираха, че този участък е много опасен, защото шофьорите развиват много високи скорости, а пътят е много тесен. Към това се добавят снеговалежът и хлъзгавите пътища, които допълнително натоварили трафика в столицата днес, 12 декември.

Това не е първият такъв инцидент на Борислав Великов, припомня "Стандарт". През 2006 г. той блъсна жена на паркинга пред "Шератон", докато изкарваше мерцедеса си на заден ход. Тогава жената се размина с леки контузии.
 
Днес Великов е постъпил в "Пирогов" около 14.40 часа. От болницата съобщиха, че пострадалият с инициали Б.В. е поет от спешните хирурзи с оплаквания за болки в гърдите и корема след пътна злополука. Няма опасност за живота на бившия депутат, съобщиха от болницата.

Пострадалият остава под лекарско наблюдение. На Великов са направени всички необходими изследвания и не са установени тежки травми, каза началникът на Спешното приемно консултативно отделение д-р Стоян Сопотенски, цитиран от БТА.

Вижте видео от изявлението на д-р Сопотенски