Сутринта родителите на 36-годишния мотоциклетист доброволно се съгласиха органите на съна им да бъдат ползвани за донорство.  "Надяваме се по този начин да помогнем на други хора да живеят", сподели майката на състезателя. Мариян Цанков почина на 30 август по време на състезанието от Източноевропейския шампионат по супермото в клас АТВ на пистата "Долна Митрополия". Погребението ще бъде утре в родния му град Габрово.
Д-р Веселинова поясни, че не е било възможно Цанков да бъде донор на органи, тъй като биологичната смърт е настъпила по време на транспортирането му от Бърза помощ до болницата. Възможно бе да бъде извършено костно-сухожилно донорство, уточни тя.
Трагичният инцидент с Мариян Цанков днава в неделя след обед на пистата "Долна Митрополия" край Плевен при третия старт от Източноевропейския шампионат с АТВ - в състезанието в офроуд-участък. Въпреки че състезателят веднага бе закаран в Плевенската болница, той почина. Всички стартове след това за Европейската купа по супермото и Източно европейския шампионат по решение на състезателите бяха прекратени.