Салим Реджебов е първият тракторист и първият моторист в село Голям Поровец, съобщи bTV. В дългогодишната му работа в местното ТКЗС му помагала съпругата Юкие, затова когато тя си пожелала да й купи АТВ, той не се усъмнил в шофьорските й умения и бързо намерил 1600 лв.
"Магазинерът каза, че не се иска регистрация, нито книжка. Туй купихме на нея, аз имам скутер, супер скутер", разказва дядото, който добавя, че самият има книжка от 46 години и все е на мотор.
Още на третия ден след покупката на АТВ-то обаче, възрастната жена претърпяла пътен инцидент. Влязла с висока скорост в десен завой по улица "Еделвайс" в Голям Поровец и возилото се обърнало. Водачката останала под него.
"Тежки са травмите, защото си има и хронични заболявания - високо кръвно и диабет, но в момента няма опасност за живота й", казва лекуващата й лекарка.
Наследниците на възрастното семейство мотористи настояват АТВ-то да бъде продадено или да остане за внучката Елиф. Юкие и Салим също обсъждат дали бабата да продължи да управлява возилото, след като оздравее.
"Събрали се тук лекари, катаджии, вестникари. Питат ще караш ли? Аха, ще карам", твърда е обаче бабата.
Съпругът й още не е сигурен дали ще й разреши.
"Май че няма да дадем", казва Салим.