Служителите от шуменския екарисаж излязоха на протест пред местната дирекция по безопасност на храните. Причината - спряната дейност на дружеството, което отговаря за обезвреждането на животинските тела и хранителните отпадъци за територията на 18 области от страната.

Протестиращите поискаха от държавата да разплати дължимите към тях суми. От екарисажа обжалват заповедите за спиране на работата им, но заявиха, че протестите им ще продължат и поискаха оставката на директора на шуменската дирекция по безопасност на храните.

"От около два месеца тя действа срещу екарисажа с бухалка, в кавички, на два пъти ни затваря предприятието с неоснователни доводи и причини - защото в едно помещение са намерили инспекторите три паяжини, а в друго са намерили олющена мазилка", заяви управителят д-р Мирослав Александров.

Директорът на ОДБХ-Шумен д-р Катя Райкинска обаче е на друго мнение: "Нарушенията са от ветеринарна гледна точка и аз като ветеринарен лекар, който е положил Хипократова клетва още в първи курс са изключително груби и изключително опасни за здравето на животните и хората".