Той каза, че в условията на икономическа и финансова криза форум като панаира е добър знак, че България продължава да работи и че е в правилната посока за излизане от кризата.
Панаирът показва още, че България създава условия за бизнес, че трябва да се работи и да се създават работни места, посочи още премиерът. Той допълни, че Пловдивският панаир е емблема на града и ще продължава да работи в града под тепетата.
Нашето присъствие тук с министъра на икономиката е доказателство за това, за да спрат спекулациите по темата, добави Борисов.
На церемонията по откриването присъстваха дипломати, народни представители от 16-и и 17-и многомандатен избирателен район, кметът на Пловдив Славчо Атанасов, областният управител Иван Тотев, Пловдивският митрополит Николай.
В 65-тото издание на Пловдивския панаир участват близо 2 хиляди фирми от 44 страни. В областите машиностроене, строителство, електроника и електротехника, екология, химическа индустрия, енергетика и информационни технологии ще бъдат показани 15 световни новости и 72 продукта, които идват за първи път на българския пазар.
Близо 1200 са чуждустранните фирми, присъстващи на изложението. 787 са български компании, престрашили се по време на криза да участват в него, обяви главният директор на Международния панаир Иван Соколов. Страна партньор на есенния панаир е Унгария.