Миков е избран на днешното първо заседание на новия Съвет на директорите на НЕК. В съвета са още Евгени Ангелов - заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма и председател на Съвета на директорите на НЕК ЕАД, и Михаил Андонов - член на Съвета на директорите на НЕК ЕАД.
Георги Миков е с дългогодишен стаж в енергетиката. 
Преди няколко дни главният изпълнителен директор на НЕК Любомир Велков и изпълнителният директор Мардик Папазян бяха освободени от Съвета на директорите на БЕХ.
Причината е, че мениджмънтът в дружеството не е предприел адекватни мерки и е бездействал, не е и намалил загубите на компанията за първите шест месеца на тази година, предаде "Дневник".
НЕК отчете загуба от 42.2 млн. лв.
Оздравяването на НЕК във финансов план е най-належащият проблем, за разрешаването на който ще работи новият изпълнителен директор на компанията Георги Миков. Това каза Миков за БТА след назначаването му на ръководния пост. НЕК трябва да бъде стабилизиращ фактор в икономиката на България в условия на криза, смята Миков. Той допълни, че в условията на криза компанията трябва да бъде максимално ефективна, за да няма излишни разходи и натиск върху цените на електрическата енергия. Ще работим за ефективно работеща компания, за сигурността на енергийната система, отбеляза той. Георги Миков каза още, че ще направи максималното, за да се осигури по-голям износ на електроенергия.