95% от участниците в протеста днес в София, които са "за" създаването на Автомобилна камара, са малки фирми. Създаването на Камара ще изравни позициите. Това сподели пред Дир.бг Миролюб Столарски, председател на българската Асоциация на сдруженията от автомобилния транспорт. Той е сред организаторите на големия протест на превозвачите, подкрепящи проектозакона за автомобилната камара.

"Искаме да се създаде автомобилната камара, защото искаме да има правила на работа в бранша. Трябва да имаме етика един спрямо друг, да направим един вид Етичен кодекс. Искаме да стана така, че да се спазват правилата както за малкия бизнес, така и за големия", обясни Столарски.

Припомняме, че законът, който регламентира създаването на Камара, бе изтеглен от разглеждане след среща на малки превозвачи, които също организираха протест, с премиера Борисов. Той настоя законопроектът да се изтегли, докато не се решат нещата от самите хора в сектора.

"Законът бе върнат под предлог, че големите ще диктуват нещата на малките в бранша. Това е лъжа. В момента 95% от фирмите, които участват, са малки - имат по един, два или три автобуса. Заповядайте да ги видите. Твърдя, че със създаването на Камара ще се защитят интересите на малките превозвачи. В момента има протести "за" създаването на Камара в 10 града в България", добави Столарски.