Средните пазарни цени, на които има сделки с жилищата в София, са намалели с 16 процента спрямо третото тримесечие на 2008 г., предаде БТА.
За столицата индексът обобщава движението на средните цени за различните райони и типове жилищни имоти. Средните продажни цени към третото тримесечие на тази година са на нивата от края на 2007 г. и началото на 2008 г., като те са достигнали своя връх през третото тримесечие на 2008 г.
През третото тримесечие на 2009 г. индексът на средните цени в нежилищния сектор (офиси, търговски площи, складове, магазини) в столицата отбелязва годишен спад от 26 процента. Средните пазарни цени на офисите и търговските площи са достигнали най-високите си нива през четвъртото тримесечие на 2008 г.
В Пловдив средните пазарни цени на продажба на жилищните имоти към третото тримесечие на настоящата година са намалели със 17 процента спрямо същия период на миналата година. Към момента в Пловдив средните цени също са близки до нивата от края на 2007 г. и началото на 2008 г., като те са достигнали своя връх отново през третото тримесечие на 2008 г., отчитат от дружеството.