Британски списания за имоти предлагат български селски къщи, въпреки че само преди година балонът на този пазар се спука, съобщава selo.bg, цитирано от Expert.bg.
Жителите на Острова търсят стари порутени имоти за 4000-5000 евро в селата около Елхово, Плевен, Монтана. Все още цените около Бургас са високи и това отблъсква инвеститорите, които търсят най-евтиното на пазара.Ремонтираните и новопостроените къщи обикновено не ги интересуват, обясняват брокерите.
За разлика от преди 5-6 години, когато основни купувачи бяха пенсионери, днес има и млади клиенти.
Англичаните се завръщат и към евтините ваканционни имоти на цените от 2003-2004 година. Те не търсят лукс нито добра локация. Искат апартамент по морето до 20-25 хиляди евро. Плащат в брой и държат имотите да са завършени. Подобни ваканционни апартаменти на цени около 300-350 евро на квадрат се продават в изобилие около село Тънково, което е само на километър от Слънчев бряг. Друга дестинация на англичаните е Созопол.
И инвеститори, и строители преосмислиха печалбите си и свалиха значително цените на някои имоти в местността Буджака, която се презастрои през последните години, отбелязват брокерите.