Гърците се зареждат със стоки от България, а партията Сириза обвиняват правителството, че не прилага мерки срещу високите цени.

Говорителят на гръцката опозиционна партия Сириза обвини правителството, че не може да се справи с високите цени на стоките и принуждава гърците да пазаруват в България, предаде БНР.

В репортажи от Северна Гърция гръцките медии публикуват мнението на местните жители, които всяка седмица пътуват в България предимно за хранителни стоки, които са на много по-ниски цени отколкото на гръцкия пазар.

"Основни стоки като брашно, захар, млечни продукти и дори хляб си купуват гърците от България и цените са поне с 30% по-ниски", казаха гърци пред телевизия Скай.

Дори гръцки стоки от популярни мерки са много по-евтини на българския пазар, показаха телевизионните медии в репортажи от български магазини.

От Съюза на потребителите в Гърция казаха, че никакви мерки и помощи не могат да покрият разходите за скъпите хранителни продукти и единствения път е премахване на данъците върху стоките от първа необходимост.