Сега кампанията продължи с извинение, което заместник-председателят на управителния съвет Кадзуо Окамото отправи към европейските клиенти във връзка с проблемите по безопасността и породилите се опасения, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Извинението си Окамото прочете пред журналисти в навечерието на женевското Международно автомобилно изложение, където "Тойота" ще представи своя компактен хибрид "Орис Ейч Ес Ди" (Auris HSD) и компактния хечбек хибрид "Лексус Си Ти" с 2-литров бензинов двигател и електрически мотор (Lexus CT 200h).

Президентът на компанията Акио Тойода вече се извини публично в Китай и САЩ. Международното автомобилно изложение в Женева днес отваря врати за журналисти, а официално ще бъде открито на 4 март. Според анализатори "Тойота" ще трябва да направи повече от представянето на нови продукти, за спечели отново клиентите си.

Групата ще трябва да убеди потребителите, че прави стъпки за установяване на всички проблеми с безопасността и разрешаването им.
Окамото заяви, че компанията "преразглежда всеки процес от дейността си", включително дизайн, производство, продажби и услуги. От октомври компанията е изтеглила близо 8,5 милиона автомобила в цял свят заради проблеми с педала на газта, подовата настилка и софтуера на спирачната система. Въпреки че е най-големият автомобилопроизводител в света, "Тойота" има доста по-слаби позиции в Европа, отколкото в САЩ, отбелязва АП.