За старта на производствата се очакват високопоставени гости, допълни той.

Няма да има съкращения на работещите в "Лукойл Нефтохим Бургас", каза още Сергей Андронов. Той категорично отрече и слуховете, че рафинерията ще се премести в Румъния, предаде БТА. "Няма нищо вярно в слуховете, че „ЛУКОЙЛ-Нефтохим“ ще бъде преместен в Румъния или в която и да било друга източноевропейска страна", подчерта той

Фирмата дори предвижда изграждането на още един завод в комбината, който ще произвежда котелно гориво с много ниско съдържание на сяра, по европейски стандарти.  Сумата, която ще бъде инвестирана в тази технология, е 1 милиард долара. През първото тримесечие на годината е завършила разработката на базовия проект и е поставен срок за доставка на оборудването.  В новия  "завод в завода", който ще бъде завършен за около четири години, ще работят 300 души.

Няма да има съкращения на работещите в "Лукойл Нефтохим Бургас", каза още Сергей Андронов.  Около 2200 са служителите и работниците на "Лукойл Нефтохим" в момента. Освен тях на площадката на комбината работят още 6000-6300 души от фирми, които се занимават с ремонтни дейности или услуги, каза Андронов. Според данните през последната година и половина е нямало съкращения на персонала по инициатива на ръководството.

През зимните месеци преработката на нефт е намаляла до 400 000 тона на месец. През март обаче маржът се е увеличил до 500 000 тона, каза още Андронов.


Вижте снимки