Красимир Стефанов е бил в самото заведение. „Не ми дадоха касова бележка и извиках моите подчинени", казва Стефанов пред агенция КРОСС. Той предположи, че вероятно още не го познават.
Всяко заведение, за което знаем, че не издава касови бележки, ще бъде проверявано, категоричен е шефът на НАП. „Няма да има компромис", посочи той.

При проверката данъчните инспектори са установили разминаване в данните между фискалните апарати и компютърните конфигурации в кафене „Лаваца” на столичния бул. "Витоша". Става дума за разминаване за около 200 000 лв., съобщиха  участници в проверката, предаде "Фокус".

Известното заведение "Лаваца" е любимо място на столичните адвокати, защото се намира на метри от Съдебната палата. Проверката е извършена в петък от трима служители на Националната агенция по приходите, предвождани от шефа на "Оперативни проверки" Николай Наков, съобщава Стандарт нюз. Те са  проверили официално регистрираните обороти на заведението и са ги засекли с доставките на различни видове стоки. "Действахме по сигнал. Подозренията ни са, че заведението укрива около 30 на сто от реалния оборот. За 2 месеца от началото на годината това означава между 150 000 и 200 000 лв.",  сочат данните на данъчните.

Заведението е собственост на фирмата "Хрисома" ООД, която пък е собственост на Георги и Мая Кирчеви. Те са известни като дарители на фондацията на бившата премиерша Елена Костова "Бъдеще за България" в края на 90-те години. Двамата притежаваха и сградата на ул. "Алабин" 39 в столицата, която през 2006 година се срути и премаза две момичета.